Culinaire etalage Bibliotheken Eemland zet Magirus in de kijker

Speciaal voor smulpapen en fijnproevers heeft Bibliotheken Eemland De Culinaire Etalage ontwikkeld. De Culinaire Etalage is een onderdeel van www.digitale-etalages.nl. Op deze website is alles over eten, koken, kookboeken, koks en recepten te vinden. Ook worden thema’s als ‘puur’ eten, moleculair koken en koken uit de natuur uitgelicht.
De etalages zijn ontwikkeld om een groot publiek op een laagdrempelige manier te bereiken en te verrijken met kennis over specifieke onderwerpen. De etalage komt tot stand in samenwerking met de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De digitale etalages zijn ontwikkeld door Plusbibliotheken en Bibliotheek.nl.

De Culinaire Etalage wordt op 2 juni gelanceerd tijdens Proef Amersfoort. Het programma (alleen voor genodigden) start rond 14.00 uur op De Hof in Amersfoort. Naast de lancering van De Culinaire Etalage zal hoofdconservator Garrelt Verhoeven vertellen over een zeer zeldzaam zeventiende-eeuws kookboekje van Antonius Magirus uit de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Ook zal chef-kok Alain Caron live een culinair-historisch recept bereiden.

Meer informatie via +31-33-4631914 of www.debeep.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.