Lezing over Koock-boeck van Antonius Magirus in Amsterdam

Uit de zeventiende eeuw zijn slechts enkele Nederlandse kookboeken bewaard gebleven. Het Koock-boeck van Antonius Magirus is dus een unieke bron om meer te weten te komen over de kookkunst in deze tijd. Tijdens een eenmalige workshop zullen Marleen Willebrands en Joke Mammen vragen beantwoorden als: door wie en voor wie werd het kookboekje geschreven? Hoe zien de recepten eruit (ingrediënten en bereidingswijzen) en waar komen ze vandaan? Tot slot wordt ook gedacht aan de deelnemers die na afloop thuis aan de slag willen.

Meer informatie over de workshop Koken met Magirus, of de andere workshops, cursussen en lezingen van de Summerschool van de Bijzondere collecties van de UvA (bij die laatste link ook info over inschrijven).

Workshop Koken met Magirus door Marleen Willebrands en – donderdag 26 augustus – 13.00–16.00 uur – Regentenkamer Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door hier een reactie achter te laten geef je deze site de eeuwige toestemming om jouw woorden en naam/web site te reproduceren als bron.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.