Carluccio and the Renaissance Cookbook

Dat was even schrikken, gisteren. Bij het openslaan van de tv-pagina’s van Humo komen we een vermelding tegen van het Koocboec oft familieren keukenboec. De BBC zendt op 27 december om 21 uur onze tijd immers een documentaire uit over [Bartolomeo Scappi ->@wiki] en zijn Opera. Bij de aankondiging in Humo vermeldt de ongetwijfeld zeer opmerkzame en Google-deskundige redacteur van dienst dat dit renaissancekookboek werd “geplagieerd in het Nederlands” (niet helemaal correct, maar we zijn al blij met de vermelding). De Britse (eigenlijk Schotse) documentaire over Bartolomeo Scappi werd in Italië gedraaid door Antonio Carluccio. The Indepedent kreeg al een preview en vindt Caluccio and the Renaissance Cookbook “prachtig in beeld gebracht”:

Carluccio and the Renaissance Cookbook gives us an insight into the excesses and flights of fancy of Italian Renaissance cookery, with its fashionable emphasis on sugar and spice. What I remember most, however, is an extreme close-up of a barbecue spit popping out through a suckling pig’s bum.

Onze videorecorder is al geprogrammeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door hier een reactie achter te laten geef je deze site de eeuwige toestemming om jouw woorden en naam/web site te reproduceren als bron.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.