Interview met Jozef Schildermans bij Radio 1 “Mezzo”

Jozef was op 26 november te gast bij het Radio 1-cultuurprogramma Mezzo. Medewerkster Dominique Wittevrongel bakte speciaal voor het interview Magirus zijn rapentaart.

Het recept vind je op de website van Mezzo (en in ons boek). Dominique zelf vond de taart te droog, maar het resultaat viel al met al zeer goed mee, vonden we zelf. Qua smaak was het zeker een succes en de juiste consistentie bestaat nu eenmaal niet: die hangt af van de ingrediënten en de inspiratie van de kok. In ons bewerkte recept wordt niet duidelijk vermeld dat de rapen ofwel heel dun moeten worden gesneden, ofwel vooraf half gegaard (Magirus vermeldt dit laatste wél). Dat is bij deze rechtgezet. Overigens helpt een deegdeksel ook (de taart wordt dan een toert, zoals Magirus in feite wellicht ook bedoelde): de inhoud gaart gemakkelijker en zal vochtiger blijven. Dominique had ook een flinke scheut rozenwater in het deeg verwerkt; door de sterke kruiden merkte je daar alleen maar iets van als je heel aandachtig rook. Een plezant interview: bedankt Mezzo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.