Appeltaart uit het kookboek van Magirus

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Alain Caron, (uit Frankrijk afkomstige) kok van het Nederlandse tv-programma Binnenste Buiten (kroncrv) maakt Magirus’ toerte van appelen onder het goedkeurende oog van Garrelt Verhoeven, voormalig verantwoordelijke Erfgoed en Cultuur van de Leuvense Universiteitsbibliotheek, ondertussen Directeur Stichting Verhaal te Deventer.

BinnensteBuiten veranderde zijn website, waardoor het uitgeschreven recept verdween en alleen de video er nog staat. Het originele recept van Magirus is nr. 108 in onze transcriptie die je hier kunt downloaden of openen. De Nederlandse vertaling vind je op p. 137 van ons boek. Malvezij is zoete wijn, vergelijkbaar met en vervangbaar door Madeira.

 

2 thoughts on “Appeltaart uit het kookboek van Magirus”

  1. Goedemiddag,
    Ik kwam op jullie website terecht via de e-nIeuwsbrief van het Leuvens Universiteitsfonds en wilde hier het recept van appeltaart bekijken.
    De link met het recept werkt niet, stel ik vast.
    Kan je me iets laten weten als ‘t aangepast is ?
    ‘t zou toch leuk zijn mocht ik als Leuvense b&b de appeltaart uit het Magirus-kookboek kunnen aanbieden aan onze bezoekers ;0))
    Danke,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.